Recepty
Vyzkoušejte BBQ produkty Hometown v některém z jednoduchých receptů níže. Objevte harmonii uzených, sladkých a kyselých chutí, která povznese vaše vaření na novou úroveň. Připravte si doma pravé americké barbecue a poznejte rozdíl, který mohou kvalitní ingredience přinést!
Vepřový bůček Low & Slow
…pomalu ale jistě k autentické chuti jižanského BBQ.
Čas přípravy: 30 minut
Čas pečení: 4 hodiny
Počet porcí: mnoho
SUROVINY
3 kg vepřový bůček (nejlépe s kostí)
½ hrnku Hometown BBQ omáčky
¼ hrnku Hometown BBQ RUB
Sůl
POSTUP
Vepřový bůček zbavte kůže a rozdělte na zhruba stejně velké kusy. Každý kus podle chuti nasolte. Nasolený bůček můžete nechat v lednici přes noc, ale pokud chcete tento krok přeskočit, můžete - rozdíl bude minimální.
Předehřejte si troubu na 160°C. Maso posypte směsí Hometown BBQ RUB ze všech stran. Takto nakořeněný bůček vložte do zapékací nádoby, nejlépe na mřížku, aby se maso během pečení nedotýkalo tekutin na dně. Podlijte vodou, nádobu uzavřete poklicí či alobalem a pečte při 160 °C 3.5 hodiny. Alespoň jednou během pečení zkontrolujte, že pod masem zbývá tekutina a podle potřeby doplňte vodu.
Po 3.5 hodinách pečení potřete bůček Hometown BBQ omáčkou, zapékací nádobu opět uzavřete a vraťte zpět do trouby. Po uplynutí 20 minut odstraňte alobal (poklici) a pečte ještě dalších 10 minut.
Poté maso vyjměte z trouby a před podáváním nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud necháte bůček plně vychladnout, bude jednodušší jej nakrájet. Podávat můžete třeba v hamburgerové housce s BBQ omáčkou.
Třicetiminutové barbecue fazole
…nejrychlejší cesta k BBQ.
Čas přípravy: 15 minut
Čas pečení: 15 minut
Počet porcí: mnoho
SUROVINY
3 plechovky vařených fazolí
Slanina, uzený bůček nebo jiná uzenina
1 středně velká cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce oleje nebo sádla
1 lžíce Hometown BBQ RUB
½ hrnku Hometown BBQ omáčky
POSTUP
Nakrájenou uzeninu, cibuli a česnek osmahněte na oleji v dostatečně velké pánvi nebo hrnci. Přidejte Hometown BBQ RUB, chvíli zasmažte a poté přidejte fazole a BBQ omáčku. Můžete přilít trochu piva, které lze při takto jednoduchém vaření bez obav konzumovat. Nechte provařit 15 minut a můžete podávat, třeba s chlebem.
TIP: Pokud si chcete opravdu pochutnat, upečte si vepřový bůček podle receptu výše a část ho přidejte do fazolí místo uzeniny.